יִזְכּוֹר אֱלֹהִים אֶת נִשְׁמוֹת כֹּל קְדוֹשֵׁי קְהִלַּת דּוּבְּנָא הַמַּעֲטִירָה, אֲנָשִׁים נָשִׁים וָטָף, הֵן שֶׁהוּמְתוּ הֵן שֶׁנֶּהֶרְגוּ הֵן שֶׁנִּשְׁחֲתוּ וְנִשְׂרְפוּ וְשֶׁנִּטְבְּעוּ וְשֶׁנֶּחְנְקוּ עַל קִדּוּשׁ הַשֵּׁם בְּיָדִי הַנָּאצִים הָאֲרוּרִים וְחֶבֶר מִרְעֵיהֶם מִבֵּין הָעַמִּים, בַּעֲבוּר שֶׁאָנוּ מִתְפַּלְּלִים בְּעַד הַזְכָּרַת נִשְׁמוֹתֵיהֶם. בִּשְׂכַר זֶה תִּהְיֶינָה נַפְשׁוֹתֵיהֶם צְרוּרוֹת בִּצְרוֹר הַחַיִּים עִם נִשְׁמוֹת אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל וְלֵאָה וְעִם שְׁאָר צַדִּיקִים וְצִדְקָנִיּוֹת שֶׁבְּגַן עֵדֶן. וְנֶאֱמַר אָמֵן:
אַב הָרַחֲמִים שׁוֹכֵן מְרוֹמִים בְּרַחֲמָיו הָעֲצוּמִים, הוּא יִפְקֹד בְּרַחֲמִים הַחֲסִידִים וְהַיְּשָׁרִים וְהַתְּמִימִים קְהִלּוֹת הַקֹּדֶשׁ שֶׁמָּסְרוּ נַפְשָׁם עַל קְדֻשַּׁת הַשֵּׁם, הַנֶּאֱהָבִים וְהַנְּעִימִם בְּחַיֵּיהֶם וּבְמוֹתָם לֹא נִפְרָדוּ, מִנְּשָׁרִים קַלּוּ וּמֵאֲרָיוֹת גָּבֵרוּ, לַעֲשׂוֹת רָצוֹן קוֹנָם וְחֵפֶץ צוּרָם. יְזַכְּרֵם אֱלֹהֵינוּ לְטוֹבָה עִם שְׁאָר צַדִּיקֵי עוֹלָם, וְיִנְקֹם בְּיָמֵינוּ לְעֵינֵינוּ נִקְמַת דַּם עֲבָדָיו הַשָּׁפוּךְ: כַּכָּתוּב בְּתוֹרַת מֹשֶׁה אִישׁ הָאֱלֹהִים, הַרְנִינוּ גּוֹיִם עַמּוֹ, כִּי דַם עֲבָדָיו יִקּוֹם, וְנָקָם יָשִׁיב לְצָרָיו, וְכִפֶּר אַדְמָתוֹ עִמּוֹ
דברים בטקס גלוי האנדרטה – כתב אברהם כהן
כ- 500 שנים התקיימה הקהילה היהודית המאורגנת בדובנא שעל גדות האיקווה בסמוך לטירה הידועה "הזאמק".
הקהילה ידעה עליות וירידות. היו גזירות ח"ח ות"ט של ימי חמילנצקי בהם נכרתו בשנת 1648 אלף ומאה מיהודי ההעירף היו פעולות ההטמנים זלז'ניאק והיידמקים ב- 1761 שפרעו בקהילה שטרם הגלידה מפצעיה וחתרה לשיקומה אחרי תקופת חמלניצקי.
היו חילופי שלטון פולני ורוסי ושוב פולני. לעתים בחסותם ועתים על אף עוינותם פעלה הקהילה.
הישוב היהודי אזר עוז וכח והמשיך בקיומו.
הקהילה שבעה תקופות עוינות בין הארמון שסגר שעריו בפני יהודים בימי חמלניצקי, ולעומת זאת היו קשרי הערכה הדדית ומסחר עם בתי הנסיכים לבית לובומירסקי וברטינסקי.
היתה דובנא של אנשי חלקאות ומלאכה, בורסקאות, רוכלות ומסחר מקומי ובינלאומי כאחד, מאז ימי יריד הקונרטקטין ב- 1774 בהם דובנא הוותה מרכז מסחרי בינלאומי חשוב בין רוסיה לגרמניה ואוסטריה לסחר הכשות ותבואה עד מלחמת העולם הראשונה, ומרכז יצוא תוצרת חקלאית בין שתי מלחמות העולם.
כדוגמא: שמורה תעודה על היהודי לאשציק מדובנא שב- 1552 קנה 309 שוורים ביריד בוואלאכיה והביאם לעיר.
היתה דובנא של אברהם הלוי איש הורוביץ, אשר בה כתב בשנת 1600 את ספרו "שני לוחות הברית" והתפרסם בעולם התורה כ- של"ה הקדוש.
הקהילה מילאה תפקיד חשוב מבחינת ייצוגה, ומעמדה בין עריה השכנות בתקופת ועד ארבע הארצות, עד כי נקראה "דובנא רבתי" או "דובנא גדולה" ומאיר בן יואל (מאיר יואלביץ) היה פרנס בה ובשם ועד ארבע הארצות ניהל משא ומתן עם שר האוצר הפולני על מסים וזכויות לכל יהודי פולין.
דובנא מקור מחצבתו של ענק הרוח ר' שלמה דובנא יליד 1733 מדקדק ומורה, מראשוני ההשכלה, יד ימינו של ראש ההשכלה משה מנדלסון בעבודת תרגום התנ"ך לגרמנית ולאחר מכן התפרסם כנושא דבר ההשכלה בארצות השפלה.
בעיר זו למד ופעל רבי שלמה מנדלקרן מתרגם התנ"ך לרוסית ומחבר הקונקורדציה לתנ"ך ספר היסוד בחקר התנ"ך עד עצם היום הזה.
ב- 1794 נוסד בדובנא בית דפוס יהודי שהיה מבכירי בתי הדפוס היהודים ברוסיה. נוסף לספרי קודש הודפסו בו גם פרסומיהם של אנשי השכלה ומדע.
גם הויכוח ההיסטורי הגדול בין המתנגדים והחסידות לא חרג מגבולות המותר, עד כי בה תיכנן ר' בער מזריצר לכנס את ועידת הפיוס ושלום הבית בין החסידות והמתנגדות.
בדובנא פעל רבי יעקב קרנאץ שהתפרסם בכינוי "המגיד מדובנא", המגיד שהגיע לקהילות ישראל והביא במשליו ודרשותיו תיקון לנפש היהודית וזאת אחרי תקופת משיח השקר שבתאי צבי ומוקיריו, שגם הם הגיעו לווהלין ולדובנא.
בעיר חי ופעל נחמן צבי-הירש לינדנר, יליד 1791,שפרסם ספרי חשבון, אלגבריה וגיאומטריה ולוחות לוגריטמיים בעברית, ספרים שזכו לתשבחות והביאו את מחברם לכז ההוראה בסמינר הממלכתי לרבנים בזיטומיר.
כ"כ זכה לפרסום ברחבי רוסיה ד"ר קולישר מראשוני היהודים שהתקבלו לאוניברסיטה בפטרבורג ובה סיים את חוק לימודי כרופא. הוא התפרסם לאחר מכן כאחד הרופאים והחוקרים הידועים ברוסיה. יחד עם פעילותו המדעית עסק בספרות עברית והפצת השכלה בין יהודים.
היתה דובנא של דב בער גוטלובר מורה ומשורר מפיץ ההשכלה שראה בהתבוללות את פתרון בעית היהודים. בירחונו "הבוקר אור" ניסה להפיץ תורתו, אולם הכיר בטעותו וחזר בו מדעותיו חובקות עולם. בשנת 1861 ניסה להקים בעיר בית ספר עברי לבנים, מאחר שעוד כשלוש שנים קודם לכן הוקם בית ספר לבנות יהודיות והוא מראשוני בתי הספר היהודיים לבנות ברחבי האימפריה הרוסית.
והיתה דובנא של חיבת ציון מאז ראשית קיום התנועה ברוסיה ונציגה בועד האודיסאי של חובבי ציון. ציוני דובנא שיגרו את ר' זלמן אשכנזי כציר לקונגרס הציוני הראשון בבזל בשנת 1897. דובנא עיר ציונית על מפלגותיה ותנועותיה עיר שהעברית הדהדה ברחובותיה. דובנא של חלוצים שראשוניהם עלו אם ראשית העליה השלישית ומני-אז היא שגרה את בניה-נציגיה לבנין הבית הלאומי בכפר בעיר ובעיקר לקיבוץ.
ודובנא של מורים לעברית המכתתים רגליהם מבקר עד ערב בבתים להרביץ תורה ליחידים ולקבוצות, והיו בה עסקנים ונער של מתקני אורחות עולם מסורים ונאמנים שלחמו וסבלו בבתי סוהר על חלומם לבניית עולם חדש ומתוקן.
קהילה של עזרה הדדית ומוסדות ציבור; של בית חולים ובית יתומים, "טאז" ולינת הצדק, מושב זקנים וגמילות חסדים וכולם מתקיימים כל תמיכה ציבורית רחבה בסיועם של עסקנים ובעיקר עסקניות, שפקדו בית ובית וצרפו כל פרוטה לקיום המוסדות. והיו בה אנשים שבם בעצמם היו מעין מוסד לפעילות ולצדקה ולמעשים טובים.
דובנא של עמלים חייטים פרוונים, כובענים, סנדלרים, פחחים, נפחים, נגרים ובוני תנורים, סבלים עגלונים רוכלים העומדים קבוע בשוק ואלה שנסעו בעגלות מיריד ליריד עם מרכולתם.
דובנא של סוחרים, מבררי ויצואני הכשות ושל יצואני תבואות וקמח אפיית מצות ויצואם בתוית "דובנער מצות" לקהילות רחוקות בפולין ורחבי אירופה.
עיר של אינטליגנציה ושל "עמך" ודובנא של נוער. נוער מאורגן בהשומר הצעיר וגורדוניה, החלוץ הצעיר והנוער הציוני, השומר הדתי ובית"ר; החלוץ וברית החייל של תרבות ובית ספר "תרבות". נוער לומר בגמנסיה היהודית הממלכתית בבית הספר התיכון למסחר ונוער עובד ומתלבט. נוער של "הכוח" וספורט ונוער חובש ספסל בגן העירוני עם ספר ביד לקריאה ולימוד עצמי. נוער שבהפגינו בל"ג בעומר ברחובות העיר חימם כל לב יהודי והפיח תקווה.
ונוער שמצא פורקן בעשיה באיגודים מקצועיים רשמיים, רשמיים למחצה ובסתר.
עיר שמאות מהנוער שלה נמצא ברחבי פולין בקבוצי הכשרה לתקופות ממושכות, להכשיר עצמם לעבודה בארץ ובעיקר בכדי לזכות בסרטיפיקט הנכסף ובעיר גופא היה קבוץ הכשרה של "גורדוניה" וחבריו חוטבי עצים ועובדי כל עבודה קשה למען אותה מטרה.
היתה עיר של סימטאות מרופשות ורחובות צרים של משכנות היהודים ולאחר מכן מקום הגיטו והיו רחובות מיוחדים של תושביה המבוססים של מגורי האינטליגנציה והמסחר. רחובות של רומנטיקה וטיול ופינות מפגש לשמועות ועסקים פורחים.
והיתה דובנא של בית הכנסת הגדול שנבנה בסיועו של הנסיך לובומירסקי ב- 1782 ושל עשרות בתי כנסת ושטיבלאך; עיר של ספריות מועדוני נוער ותרבות, גמנסיות ובתי ספר, בבנייני קבע ומוסדות ומועדונים נודדים.
והאיקווה זו שהקיפה את העיר והשיקה בחומות הזאמק. דייגי העיר מצאו בה פרנסה, לאנשי המסורת היוותה מקור לקני סוף ירוקים לשבויעות ולסכך לסוכות ומקום ל"תשליך" בראש השנה.
חופיה שימשו לכביסה ולרחצה ולנקוי כלי הנחושת של חג ושבת. איקווה זו, מקום לרחצה ולספורט, לחלומות נעורים בשיט לילי ומפגש לנוער חסר-עבודה ותכלית היא גם מקום לטביעה והתאבדות בימי חיסול הקהילה.
עיר יהודית, בעלת רוב יהודי ברור ושלטון זר שגם בימי הדמוקרטיה הקצרים שבין שתי מלחמות העולם דרג שהרוב בעיר יהיה מיעוט במועצת העיריה.
היתה תקופת השלטון הסובייטי של 1939-1941 בה בוטל כל סממן של ארגון יהודי לאומי, תרבותי, כלכלי ושל עזרה הדדית יהודית וטשטוש הייסוד הלאומי, בצד מתן אפשרויות של עבודה ובעיקר לימודים לנוער. שלטון שחיסל ביד רמה את האוטונומיה היהודית רבת הדורות וחיסל את נושאי דבריה ובכך היקשה בפועל סכויי התארגנות להצלחה, לבריחה ללחימה.
והיה הגיטו גיטו בו התגלו תופעות מופלאות של עזרה וערבות הדדית לצד גלויי הסתאבות ונכונות להינצל על חשבון אחרים.
היתה הליכה בסך בשתיקה אילמת לבורות סורמיץ וראטקי והיתה התרסה לגבי השמים הריקים המשלימים עם ההרג, יריקה בפנים לגרמני המוביל את הטור לבורות ונסיונות בריחה.
והיו בודדים שהצליחו להגיע ליער ולפרטיזנים ובפעולתם תרמו למיגור הצבא הגרמני. ורבים יותר אשר ברחו עם גל הפליטים לברית המוצעות ומשם יצאו בחזרת כחיילים בצבא הסובייטי או הפולני והגיעו עד שערי ברלין.
וכל מה שהשתקף בטיפתה הקטנה של קהילת דובנא היה גם בים הגדול של יהדות ווהלין ומזרח אירופה.
ומעל לכל זאת היתה העיר של סבי וסבתי, סבך וסבתך, משפחתי ומשפחתך, משפחתנו.
כל אחד מאתנו ופינתו החמה לעיר ולאשר בה.
כל זה נגוז ונעלם עם השורה, שבמשך 16 חדשי שלטון נאצי חיסלה ישוב יהודי בין 12000 תושבים, איש ואישה זקן וטף בכל המיתות המשונות שבתוכחה בהרג ובחנק, טביעה וקבורת חיים וכל זאת מול אוכלוסייה נוצרית השמחה לאידה ונהנית מהפקר של גזל רכוש ולבוש.
500 שנות חיים משותפים עם האוקראינים הפולנים, שגם הם מיעוט היו, התנפצו לרסיסים מול מציאות קודרת של השלמה, עזרה והשתתפות פעילה ברצח.
בודדים בלבד מבין הצ'כים והפולנים אזרו עוז להיות מצילים ומסייעים ונזכרם כחסידי אומות העולם שתוך חירוף נפש וסיכון הצילו רבות בעיר ובסביבתה.
ולדראון עולם נזכור את ראשי הנוגשים והתליינים מחסלי גיטו דובנא;
מפקד הזנדרמריה פון קפקא
את הקומיסר ברוקס וממלא מקומו אללאטאר ומפקח ויזה.
את סרן האמרשטיין ממשרד העבודה ואת עוזריהם המקומיים בורקו, שטשיק ההפומאנים ואחרים.
הם-הם אשר ציוו על האקציות, ביצעו אותן בפועל ובהנאה רבה בא לראות את "מעשי ידיהם להתפאר".
דובנא העיר קיימת גם היום. עיר מחוז בפלך דובנא ברפובליקה הסובייטית האוקראינית. זאת איננה דובנא שלנו. בית הקברות העתיק שלה ובורות ההריגה חוסלו כבר, בכדי למחות כל זכר לקיום יהודי בן מאות השנים. עיר ללא יהודים אינה העיר שלי-שלנוץ
דובנא שתיארתי כאן היא העיר, שבלב ואת זכרה אנו נושאים כל עוד נשמה באפנו.
הרוח הרעה של האנטישמיות שוב מרחפת בעולם ופוגעת ביהודים, ביהדות ובציונות והמשכיל והמתקדם "יידום ולא יפצה פיו" כדברי הנביא עמוס ושומה עלינו דור השואה וניצוליה לעמוד בשער ולהתריע נגד שאננות והשלמה להיאבק נגד תופעות של גזענות, אנטישמיות, ניאונאציות, שנאת אדם ועם, בל תוכשר הקרקע לשואה חדשה.
דובנא על יהודיה הדתיים והחילוניים ואף האפיקורסים ייהודית היתה באופיה, בהתתנהגותה, בשרשיותה היהודית של אהבת העם והאדם. את הייחוד הלאומי הזה עלינו לשמור ולטפח כעם הבונה את מולדתו ועתידו בישראל שרק בה יובטח מקומו.
נזכור את העבר
נחיה את ההווה
נצפה בתקווה ובאמונה לעתיד
כתב אברהם כהן עפ"י דברים בטקס גלוי האנדרטה.
הוצאת ארגון יוצאי דובנא בישראל.
אדריכל ישראל לוטן ז"ל,בן למשפחת קולטון בדובנא ,יליד 1913,עלה בן 22 ארצה ושנה מאוחר יותר נרשם ללימודי אדריכלות בטכניון בחיפה. אולם, בעקבות מלחמת העולם השניה לימודיו התעכבו והוא סיים ללמוד ב1945. לאחר מכן התקבל לוטן להתלמדות במשרדו של לה-קרובוזיה בפריז אך ויתר על ההזדמנות עקב פרוץ מלחמת העצמאות, נשאר בארץ, והחל את עבודתו באגף התכנון במשרד ראש הממשלה.
ב-1952 החל לייעץ למשרד הבינוי והשיכון, ושנה מאוחר יותר החל בקריירה עצמאית כאשר פתח את לוטן אדריכלים. במסגרת עבודת המשרד זכה בשלל תחרויות כגון; בית יד לבנים תל אביב (בשיתוף עם אדר' צבי תורן), שכונת קיראון ורימון בקריית אונו, כיכר המדינה ושכונת נורדיה בתל אביב (בשיתוף אדריכלים אבא אלחנני ואוסקר נימאייר), היכל ווהלין, בית החייל חיפה ואף את המצבה של הקהילה בחולון.
החל מ1982 החל לפעול בשיתוף עם בנו אדריכל רמי לוטן, שממשיך לנהל את המשרד עד היום.
-1-
אדלר יצחק
אדלר יחזקאל
אדלר פסח
אדלר רחל
אוסטטשר דוד
אוסטטשר חיה
אוסטטשר הינדה
אוסטרובסקי לאה
אוסטרובסקי מרדכי
אוסטרובסקי ליונה – לוי
אובשטיין אסתר
אובשטיין גניה
אובשטיין לאה
אובשטיין נחמה
אובשטיין פסח
אובשטיין שמחה
אובשטיין שרה
אורז'ק – גורטנברג חיה
אורז'ק – גורטנברג צבי
אורז'ק – גורטנברג 4 ילדים
אידלמן מתתיהו
אידלמן פסיה
איזנברג-גוטמן חיה
איזנברג-גוטמן ברכה
איזנברג-גוטמן יוסף
איזנברג-גוטמן גדליהו
איזנברג-גוטמן זלטה
איזנברג-גוטמן ליביש
איזנברג-גוטמן קלמן
איזנברג-גוטמן רחל
איזנברג-גוטמן שינדל
אייזן דוד
אייזן גיסר
איזנשטט ראובן
איזנשטט אסתר
איזנשטט גרישה
איזנשטט זליק
איזנשטט דוד
איזנשטט יצחק
איזנשטט אסיק
אונג חיים דב
אונג זלאטה
אונג בומק
אונג מיכאל
אונג צביה
אונג שיקה
אונג שמעון ומשפחתו
אינגבר הניה
אינגבר ברכה
אינגבר חיה
אינגבר פרידל
אינגבר רוזה
אינגבר צביה
אינגבר שלמה
אינגבר רחל
אינספקטור אברהם
אינספקטור שפרה
אינספקטור שלמה
אינספקטור אברהם
אינספקטור זאב
אינספטקטור-קורן רוסיה
אינספקטור-קויטל פפה
אלברט דוד ומשפחתו
אלכסנדר בנימין
אלכסנדר מקס
אלכסנדר משה
אלכסנדר צילה
אלתרמן אברהם
אלתרמן חוה
אלתרמן פיגה
אנגלמן יהודה
אנגלמן פרידה
אפשטיין משה
אקסמן בוריס
אקסמן שרה
ארדמן משה
ארדמן יעקב
ארדמן עדה
ארדמן רוזה
בובר הרש
בובר גולדה
בובר חוה
בובר צבי
בובר אסתר
בובר אריה ליב
בובר דבורה
בובר משה
בודאקר יוסף
בודאקר רבקה
בודאקר רחל
בוידר יצחק ומשפחתו
-2-
בוכבינדר אלתר
בוכבינדר בלומה
בוכבינדר הניה
בוכבינדר פיגה
בוכבינדר רוזה
בוכבינדר-דרטור איטה
בונדור יצחק
בוסקיס פליק
בוסקיס חנה
בוסקיס משה
בוסקיס-זוזי אליעזר
בוסקיס-זוזי זלדה
בוסקיס-זוזי ראובן
בוסקיס בילה
בוסקיס גניה
בוסקיס זוניה
בוסקיס לאה
בוסקיס לייבקה
בוסקיס ינטה
בוסקיס פיגה
בוקסר בלומה
בוקסר הרש
בורשטיין אברהם
בורשטיין בילה
בורשטיין בלומה
בורשטיין הרש
בורשטיין יוסף
בורשטיין ינטה
ביברמן אפרים
ביברמן חיה
ביטלמן בילה
ביטלמן דוד
ביכמן אנשל
ביכמן אסתר
ביכמן גולדה
ביכמן חיה
ביכמן מניה
ביכמן ראובן
בינשטוק ישראל
בינשטוק מלכה
בינשטוק פנינה
בלבן בן עמי
בלבן הינדה
בלבן שלמה
בלומן אהרון
בלומן זלטה
בלומן יוסף
בלומן מלכה
בלומן פסיה
בלומן מרדכי
בלומן שמואל
בט ד"ר בט
בלט בריש
בלפר דוד
בלפר בלה
בלפר בריל
בלפר חנה
בלפר יהודי
בלפר יהודיח
בלפר מאיר
בלפר מוטיל
בלפר מרים
בלפר רוזה
בלפר שלמה
בלפר שרה
בלפר שייקה
ברגר הירש
ברגר זלטה
ברגר יחיאל
ברגר מוטל
ברגר מליה
ברגר פסיה
ברגר רבקה
ברגר ריסיה
ברגר בילה
ברגר גיטל
ברגר ברוך
ברגר לובה
ברגר מרדכי
ברגר משה
ברגר ניסן
ברגר שפרינצה
ברגר יחיאל
ברגר חלה
ברגר מליה
ברגר צבי
ברגר רבקה
ברגר רוזיה
ברגר ברוך
ברגר אפרים
ברגר בתיה
ברגר טובה
-3-
ברגר יונדה
ברגר ליבה
ברגר משה
ברגר פנחס
ברגר פנחס
ברגר נתן
ברגר שפרינצה
ברגר אסתר
ברגר אפרים
ברגר אלקה
ברגר בתיה
ברגר יונה
ברגר לאה
ברגר פנחס
ברגר הרצל
ברגר דינה
ברד יצחק
ברד טמה
ברדיגו חנה
ברדיגו יהודה
ברדיגו מירל
ברדיגו פייגה
ברדיגו רחל
ברדיגו רייזל
ברו צבי
ברו מנוחה
ברו משא
ברו פנחס
ברידר שמואל
ברונשטיין-כגן חיה
ברונשטיין-כגן גיטל
ברונשטיין-כגן נוסיה
ברונשטיין נשיא
ברונשטיין יוסף
ברונשטיין יצחק
ברונשטיין רבקה
ברונשטיין יעקב
ברונשטיין פרידל
ברונשטיין אשר
ברונשטיין לאה
ברונשטיין מניה
בריליאנט אסתר
בריליאנט טיבל
בריליאנט מאיר
בריליאנט פריל רבקה
ברנשטיין מיכאל
ברנשטיין מלכה
ברקובסקי
גאלורין לוזיה
גאלורין סוניה
גאלורין רחל
בורשטיין זאב
בורשטיין אברהם
בורשטיין מניה
בינשטוק מאטיל
בינשטוק בתיה
בינשטוק פרל
בינשטוק שרה
גוברמן אברהם
גוברמן גיטל
גוהן יצחק
גוהן סימה
גוהן מאיר
גוז-פובצר גיטל
גוז-פובצר אברהם
גוטליב פרידה
גוטליב ריקה
גוכברג איזיק
גוכברג סוסיה
גוכברג מלכה
גוכברג יעקב
גוכברג חיה
גוכברג חיים
גוכברג סוסיל
גוכברג מוטיל
גוכברג ריסל
גוכברג משה
גוכברג חיה
גוכברג אסתר
גוכברג אליעזר
גולדארביטר גולדה
גולדארביטר חוה
גולדארביטר בלומה
גולדארביטר יוסף
גולדארביטר לייב
גולדארביטר נחמה
גולדארביטר פלתיאל
גולדארביטר פייגה
גולדארביטר לאה
גולדארביטר אליעזר צבי
גולדארביטר רבקה
גולדבלט ד"ר גולדבלט ומשפחתו
גולדמן רחל
גולדמן סוניה
גולדמן גיטל
גולדנברג זליג
גולדנברג פרידה
-4-
גולצקר חינקה
גולצקר בנימין
גולצקר משה
גולצקר יוסף
גולצקר מניה
גולצקר חיה
גולצקר ישעיהו
גולצקר בלה
גולצקר איטה
גולדשטין שפי ומשפחתו
גולדשטין מוטי ומשפחתו
גולדשטין שלמה
גולדשטין חנה
גורנצויט ד"ר גורנצויט ומשפחתו
גורטנברג אהרן
גורטנברג הניה
גורטנברג זאב
גורטנברג חיה
גורטנברג יואל
גורטנברג מרים
גורטנברג סוניה
גורטנברג צפורה
גורטנברג יעקב
גורטנברג חסיה
גורטנברג בלומה
גורטנברג משה
גושקיס אליהו
גושקיס קלרה
גושקיס פרומה
גושקיס שרה
גושקיס – מנקס יפה
גיטלמן אליעזר
גיטלמן סאני
גיטלמן – קוליש מינה
גיטלמן – קוליש לאה
גיטלמן – קוליש גרשון
גיל אלי
גיל לאה
גיל פייגה
גיל הרצל
גיל חיים
גיל מיכאל
גילבורג אסתר
גילבורג איטה
גילבורג עזרא
גילבורג שושנה
גילבורג שרה
גילרנט יוסף
גילרנט לוסיה
גילרנט שינדל
גימן אהרן
גימן רוזה
גימן אליעזר
גימן משה
גייפלר פרץ
גייפלר בלה
גייפלר אטיל
גייפלר רבקה
גייפלר ברוך לייב
גייפלר פיגה
גייפלר יעקב
גיירמן יחזקאל
גיירמן פניה
גלומצ'ר יעל
גלומצ'ר מלכה
גלומצ'ר מליה
גלומצ'ר פניה
גלפנבוים המשפחה
גלפרסון יעקב
גלפרסון אברהם
גלפרסון הרשל
גלפרסון שמואל
גמבורג משה
גמבורג שמחה
גמבורג יעקב
גמבורג רייזל
געקער הרש
געקער שיינדל והילדים
גרובר חיים
גרובר שפרינצה
גרובר אירקה
גרובר ריבה
גרובר מתה'ל
גרובר נחום
גרובר מניס
גרויזן איזיק
גרוינם יצחק
גרויסבלט דוד
גרויסבלט צפורה
גרויסבלט שלמה
גרויסבלט מיכאל
גרויסבלט בן-ציון
גרויפן אהרן ומשפחתו
גרינצויג נחום
גרינצויג שרה
גרינצויג הינדה
גרינצויג פישל
גרינצויג ממצי
גרינצויג צבי
גרינצויג מרדכי
גרינצויג ברטה
גרינצויג אוסנה
-5-
גרינצויג יצחק
גרינצויג מלכה
גרינצויג ניוסה
גרינצויג ברוניה
גרינצויג סוניה
גרינצויג עזריאל
גרינשפון חיה
גרינשפון בבי
גרינשפון רוזשקה
גרלניק אברהם
גרץ ישעיהו
גרץ חנה
גרץ שרה
גרץ רוזה
גרץ יצחק
גרשטיין תהילה
גרשטיין צבי
גרשטיין משה
גרשטיין רפאל
דייאמנט ישראל יהודה
דייאמנט מלכה
דייבוג אנושקה
דייבוג מוטי
דייבוג לוסיק
דייטשמן אהרן
דייטשמן ברוך
דייטשמן יוסף
דייטשמן ראובן
דייטשמן שרה
דעמב צבי
דעמב שרה
דעמב חוה
דעמב רחל
דעמב נחמיה
דעמב משה
דעמב רחל
דעמב שרה
דעמב לאה
דעמב רבקה
דנציגר יהושע
דנציגר חיה
דנציגר טובה
דנציגר דוד
דרטוער שלמה
דרטוער הינדה
דרטוער חיים
דרטוער תהלה
דרטוער טאליק
דרטוער אסתר
דרטוער יצחק
דרטוער איטה
דרטוער בלומה
הוכברג חייקל
הוכברג מיכאל
הוכברג מניה
הוכברג סוניה
הולפר משה
הולפר עודיה ובנותיהם
הורוביץ בילה
הורוביץ רחל
הורוביץ משה ומשפחתו
הורוביץ אליעזר
הורוביץ נפתלי
הורוביץ יעקב
הורוביץ אברהם
הורוביץ דריזיה
הורוביץ – סיטרמן דבורה
הורביץ שמואל
הורביץ זלדה
הורביץ דוד
הורביץ שפרה
הונגר אלי משה
הכט אפרים
הכט מיכלה
הכט סומך
הכט חיים
הכט מישקה
הכט אהרן
הכט יעקב
הכט מרים
הכט סיומה
הכט בנימין
המבורג שרה
המבורג רחל
המבורג צבי
המבורג איזיק
המבורג מאיר
המבורג תמה
המבורג רבקה
המבורג מאיר אהרן
המבורג פסיל
המבורג שמואל
המבורג לאה
וובק מרדכי
וובק אלקה
וובק טובה
וובק זיסל
וובק רבקה
וובק בנימין
וובק שומה-גולדה
וובק חיה פיגה
וובק קולה
וובק רחל
וובק סוניה
וובק מניה
-5-
וידרמן עקיבא ומשפחתו
וינוקור אהרן
וינוקור דבורה
וינוקור יהושע
וינוקור – לשצבר רוזה
וינטרויב בלומה
וינטרויב איטה ובעלה
וינטרויב שמואל
וינטרויב רבקה
וינטרויב בלה
וינטרויב איטה ובעלה
וינטרויב אלקה ובעלה
וינטרויב ישראל ואשתו
וינר יעקב
ויסמן אברהם
ויסמן איזיק
ויסמן גוסיה
ויסמן בתיה
ויסמן משה
ויסמן מתיל
ויסמן רחל
ויסמן פוליה
ויצמן אסתר
ויצמן חיה
ויצמן יואל
ולדר וולף
ולדר לאה
ולדר מניה
ולדר ליובה
ולדר ברוגיה
ולדר מיכאל
ולדר סוניה
ולדר פסח
וולובלסקי ישעיהו
וולובלסקי צפורה
וולובלסקי שרה
וולמן יוסף
וולמן אניוטה
ווסיצר יצחק
ווסיצר זלמן
ווסיצר יהושע
ווסיצר שרה
ווסקבויניק קופל
ואר דוד
ואר לוי
ואר משה
ואר רחל
ורך בילה
ורך שמואל
ורך שמואל
ורך דוד
ורך אברהם
ורקובצקי מרים
ורקובצקי משא
ז'ורנה (שלמה) סוניה
זורנה אדלה
זורנה סליה
זורנה (משה) מוניק
זייגר אהרן
זייגר צירל
זייגר ברינדל
זייגר מיכאל
זייגר פיגה
זייגר שרה
זייגר יצחק
זייגר אלכסנדר
זייגר שלמה
זייגר רחל
זילברמן דוד
זילברמן חנה
זילברמן יוסף ורעייתו
זמברג חיה
זמברג שמעון
זמברג חנה
זמברג מנדל
זמברג מאיר
זמברג שרה
זמורוצנסקי יהושע
זמורוצנסקי – יקירה אסתר
זמורוצנסקי – יקירה רבקה
זמורוצנסקי – יקירה יצחק
חוטינר פרל
חוטינר פיגה
חוטינר מרדכי
חוטינר יעקב
חוטינר בתיה
חוטינר צביה
חוטינר חיה
חוטינר דינה
חיט שמריהו
חיט בילה
חיט דוד לייב
חיט דוד
חיט מוני
חיט יחיאל
חיט רוזה
טויסטר דוד
טויסטר רחל
טויסטר יוסף
-6-
טוקר שפרינצה
טוקר ביריש
טוקר חנה פסיה
טוקר שרה ריבה
טוקר יוסף
טוקר מרים
טסלר ישראל
טסלר יעקב
טקס חיה
טקס אהרן
טקס רחל
טקס זהבה
טקס – קופמן דוד
טקס – קופמן מלכה
טקס – קופמן ברינדל
טקס – קופמן שנדל
טקס – קופמן שרה
ידלין וולף
ידלין זיסל
ידלין מניה
יקירה חנה
יקירה גולדה
יקירה ליביש
יקירה דב
יקירה פנחס
יקירה בתיה
יקירה מתתיהו
יקירה משה
יקירה – וקסמן פניה
יקירה – וקסמן דב
יקירה איזיק בר
יקירה שרה
יקירה יחיאל
יקירה שפרה
כגן אברהם
כגן דב
כגן טיבל
כגן מרדכי
כגן חנה
כגן רוזה
כגן אברהם
כגן דוד
כגן ניצה
כגן יוסף
כגן ריזל
כגן יעקב
כגן זיסל
כגן ינטה
כגן ברכה
כגן שרה
כגן שלמה
כגן צ'רנה
כגן אהרן
כגן משה ומשפחתו
כגן יונה ומשפחתו
כהנה גור אריה
כהנה חיים
כהנה דב בריש
כהנה דינה
כהנה אברהם
כהנה טוניה
כץ רבקה
כץ בתיה
לביאטין שרה
לביאטין מוטל
לביאטין סוניה
לביאטין שינדל
לביאטין עקיבא
לביאטין יעלי
לביאטין מאנקה
לביאטין יוסף
לביאטין אסתר
לביאטין פרל
לביאטין בלה
לביאטין מיכאל
לביאטין הירש
לביאטין פסיה
לביאטין יוסף
לובשיס יוסף
לובשיס חיים
לובשיס שלמה
לובשיס חנה
לובשיס מינדל
לובשיס מרדכי
לובשיס אליק
לובשיס רבקה
לובשיס דוד
לובשיס שושנה
לוכמן שלום
לוכמן דינה
לוצ'ניק אסתר
לוצ'ניק מרדכי ליב
לושאק אברהם
לושאק שמואל
לושאק ברכה
לושאק ריזל
לושאק בנימין
לושאק רבקה
לושאק ברוך
לושאק שלמה
לושאק רחל
לושאק קילה
-7-
לחמנציק יהושע
לחמנציק חיה
לחמנציק מרדכי
לחמנציק ריסה
לחמנציק דוד
לחמנציק סוניה ובניו
ליבגורין בן ציון
ליבגורין חיה
ליכטנשטיין דב
ליכטנשטיין סוסיל
ליבגוריון נחמן
ליבגוריון בלה
לייבל בן ציון
לייבל מינה
לייבל יוסף
לייבל אניוטה
לייבל יונה ומשפחתו
לידרמן שלמה
ליטבק ברוך
ליטבק ריזל
ליטבק פריבה
ליטבק זלדה
ליטבק משה
ליכט אברהם
ליכטמכר צפורה
ליכטמכר מאיר
ליכטמכר יעקב
ליכטמכר פרומה
ליכטמכר רחל
ליכטר בנימין
ליכטר שרה
ליכטר שמואל
ליכטר ריזל
ליכטר דוד
ליכטר הניה
לחמן אהרן
לחמן חיה
ליס פסח
ליס רחל
ליס אברהם
ליס שלמה
ליסטוק רבקה
ליסטוק שרה
ליסטוק מכלה
ליסטוק למל
ליסטוק צילה
ליסטוק סוניה
ליסי דובה
ליסי שלמה
ליסי בלומה
ליפין ריזל
ליצמן צבי
ליצמן בתיה
ליצמן דוד
ליצמן איטלנה
ליצמן אברהם
ליצמן אסתר
ליצמן רחל
ליצמן צבי
ליצמן קויפצי
ליצמן טובה
ליצמן אשר
ליצמן חיה
ליצמן בריש
ליצמן מוטל
ליצמן שלמה
ליצמן ינטה
ליצמן רחל
לנדיס רוזה
לנדיס מרדכי
לסטוב נחום ומשפחתו
לסטוב שמואל ומשפחתו
לרנר אהרן
לרנר יוסף
לרנר יעקב
לרנר שמעון
לרנר אסתר
לרנר לאה
לרנר ברינדל
לרנר דבורה
לרנר מרים דובריש
לרנר אברהם
לרנר שרה
לרנר לוניה (אריה)
לרנר מנדל
לרנר גניה
לרנר רחל
לרנר מוניק
לרנר שמשון
לרנר חנה
לרנר ולדימיר – זאב
לשצבר אברשה
לשצבר מוסיה
לשצבר שורה
לשצבר שלום
לשצבר סוניה
לשצבר חנה
לשצבר ישראל משה
לשצבר טובה רחל
לשצבר אפרים
-8-
מאירזון מרדכי
מאירזון חוה
מאירזון רמה
מאירזון דב
מאירזון סימה טילה
מאירזון פיגה
מאירזון בתיה
מאירזון יונה
מאירזון ישראל
מאירזון שמעון
מאירזון לאה
מוז מוטל
מוז יהודית
מוז פסיה
מוז מרצי
מוז ישעיהו
מוז יהושע
מוז חיה
מוז שרה
מזורק שמחה
מזורק ליפא
מחרוק דוד
מחרוק אסתר
מחרוק יהודית
מיזלר אליהו
מיזלר צבי הרש
מיזלר רחל
מיזלר מניה
מיניוק שלום
מיניוק בילה
מיניוק חיה
מיניוק צביה
מייסטר דורה
מייסטר נחה
מיספניס פסח ומשפחתו
מיספניס פנחס ומשפחתו
מלר דוד
מלר ליובה
מלר מרים
מלר משה חיים
מלר יחזקאל
מנדלקר וולף
מנדלקר ישראל
מנדלקר רוזה
מנדלקר בוניה
מנדלקר זיטנה
מנדלקר שרלוטה
מנוסוביץ יצחק דב
מנוסוביץ חנה
מנוסוביץ משה
מנוסוביץ יהושע זאב
מנוסוביץ מרדכי
מנוסוביץ שלום
מנוסוביץ אסתר
מניס מאיר
מניס רבקה
מניס גרשון
מניס ישראל
מצ'יס אברהם
מצ'יס חנה
מרגלית אברהם
מרגלית חיה
מרגלית זאב
מרגלית בילה
מרגלית רחל
מרגלית יעקב
מרגלית פרידל
מרגלית שבתאי
מרגלית דב
מרגלית ד"ר איזידור
מרגלית ד"ר ניונה
מרדר חיה
מרדר יוסף
מרדר יעקב
מרדר משה
נודל יעקב ומשפחתו
נודלר בוזין
נודלר מוטל ומשפחתו
נכטמן יעקב
נכטמן נחמה
נכטמן דינה
נליק קצקה פיגה
נליק קצקה מאיר
נליק קצקה עמי
סגל הינדה
סגל מאיר
סגל חנה
סגל משה
סגל חיה
סגל רייזה
סגל זלטה
סגל אברהם
סגל אליק
סגל יוסף
סדובניק שלמה
סדובניק שרה
סדובניק איזיק
סדובניק אלקה
סדובניק ברל
סדובניק מלוינה
סדובניק ברל
סדובניק הלנה
סדובניק שינה
סדובניק דוד
סובול ישראל
סובול שינדל
סובול מנוחה
סובול יעקב
-9-
נכטמן יעקב
נכטמן נחמה
נכטמן דינה
נליק קצקה פיגה
נליק קצקה מאיר
נליק קצקה עמי
סגל הינדה
סגל מאיר
סגל חנה
סגל משה
סגל חיה
סגל רייזה
סגל זלטה
סגל אברהם
סגל אליק
סגל יוסף
סדובניק שלמה
סדובניק שרה
סדובניק איזיק
סדובניק אלקה
סדובניק ברל
סדובניק מלוינה
סדובניק ברל
סדובניק הלנה
סדובניק שינה
סדובניק דוד
סובול ישראל
סובול שינדל
סובול מנוחה
סובול יעקב
סטרינר שלמה
סיטמן אליהו
סיטמן אסתר
סיטמן אריה
סיטמן ברכה
סיטמן יצחק
סיטמן רבקה
סיטמן רחל
סיטמן ולול
סיטמן לובה
סיטמן קוברניק מירל
סיטמן יוסף
סיטמן יהודית
סיטמן מאיר
סיטמן אסתר
סיטמן ליכטר רחל
סיטניק וובה
סיטניק פרידל
סיטניק אהרן
סיטניק חוה
סיטניק יצחק
סיטרמן זיסיה
סיטרמן שרה
סיטרמן פניה
סיטרמן רחל
סיטרמן ויטיה
סיטרמן יואל
סיטרמן אסיה
סיקולניק ריבה
סירקיס משה
סירקיס אטל
סירקיס יחזקאל
סירקיס אדלה
סירקיס יעלנה
סירקיס שינדל
סירקיס סוניה
סירקיס מאיר
סירקיס חיים
סירקיס שבע
סירקיס חוה
סירקיס מניס
סירקיס בלומה
סירקיס גולדה
סירקיס הרש
סנדס חנה
סנדס יהושע
סנדס ויכני
סנדס מניה
סנדס אסתר
ספיאן מוניה
ספיאן דבורה
ספיאן אסתר
ספיאן לשצבר מרים
ספיד צבי
ספיד אטיל
ספיד שרה
פבשבסקי מיכאל
פבשבסקי קרינצקי
פובצר משה
פוגורילידר ישראל ומשפחתו
פוגורילידר פני
פוגורילידר צרני
פוגורילידר בלומה
פוגוריליצר אברהם
פוגוריליצר ברינדל
פוגוריליצר יהודית
פוגוריליצר רבקה
פוגוריליצר אינגברג פסיה
פוגוריליצר אינגברג יהודה
פוגוריליצר אינגברג רבקה
פודיסוק מוטל
פודיסוק חינקה
פודיסוק פנחס
פודיסוק שרה
פודיסוק שלום
פודיסוק גרינה
פודיסוק חיים
פודיסוק ישראל
פודלוצקי אברהם
פודלוצקי בתיה
פודלוצקי שושנה
פודלוצקי יוסף
-10-
פוטיחה פרץ
פוטיחה עקיבא
פולטורק שרה
פולטורק דוד
פולטורק פרידה
פולטורק שמחה
פולטורק ברקו
פולטורק מוניה
פולטורק ינטה
פולטורק רחל
פולטורק שלמה
פולטורק חנוך
פולטורק מניה
פולישוק אברהם
פולישוק דוד
פולישוק אלטה
פולישוק בת שבע
פולישוק בן ציון
פולישוק וולף
פופלר יוסף
פוקס אברהם ורעיתו
פוקס מרדכי
פוקס שמואל
פיאטיגורץ ליבה
פיאטיגורץ ינטה
פיכניוק משה
פינסברג המשפחה
פינצ'וק פיבל
פינצ'וק מינוק חנה
פינצ'וק מינוק ברכה
פינקלשטין שלמה
פינקלשטין בת שבע
פיקס יוכבד
פיקס שלמה
פיקס – אפרת פוליה
פיקס – אפרת משה
פיקס – אפרת מוניה
פיירמן דב (ברל)
פיירמן חנה (קרדינל)
פיירמן אטי
פיירמן דוד
פיירמן שמריהו
פיירמן דינה
פיירמן ריבה
פיירמן ליבה
פיירמן זלטה
פיירמן שינדל
פירקיס מיכאל
פירקיס סלבה
פירקיס אנדזה
פירקיס יצחק
פירר ולויל
פירר יוסף
פישבין איטה
פישבין שרה
פישבין אברהם
פישבין מוניה
פישבין משה
פישבין צבי
פישבין אהרן
פישבין צילה
פישבין יוסף
פישבין חיה
פישבין רבקה
פישבין דינה
פישבין אהרן
פישבין מרדכי
פישבין שמעון
פישבין ישראל
פישבין חיה
פישמן איתמר
פישמן שרה
פישמן מיכאל
פישמן פרל
פישמן רבקה
פישמן יקותיאל
פישמן רחל
פישמן פנחס
פישמן שרה
פישמן שולה
פישמן חיקל
-11-
פישר מיכאל
פישר חנה
פישר דוד
פישר דוד
פישר לאה
פישר ברכה
פישר פרידה
פישר שלמה
פישר גיטל
פישר ליבקה
פישר אסתר
פישר אודל
פישר צילה צירל
פישר שמעיה
פישר בנימין
פלדמן אלי משה
פלדמן חנה
פלדמן הינדה
פלדמן לאה
פלדמן צ'רנה
פלדמן מלכה
פלדמן דובה
פלדמן נחום
פלדמן מוטל
פלדמן ויטיה
פלדמן אברהם ומשפחתו
פלטנזון רחל
פלטנזון יעקב
פלישר יהושע
פלישר אסתר
פלישר זוסיה
פלישר סוסיה
פלישר בתיה
פלישר דוד
פלישר יוקל
פלישר רבקה
פליישמן יהודה ומשפחתו
פליישמן אברהם ומשפחתו
פליישר שמריהו ומשפחתו
פנחסוביץ זלמן
פנחסוביץ שרה
פנחסוביץ רבקה
פנחסוביץ שמואל
פנחסוביץ שינדל
פנחסוביץ גיטל
פנחסוביץ בריל
פסיס זנביל
פסיס אלתר
פסיס חיה
פסיס בילה
פסיס שמואל
פפר שמעון דוד
פפר הינדה
פפר סוניה
פק סריל
פק יהודה
פק אסתר
פרידמן יוסף
פרידמן חנה
פרימן יוסף
פרימן קילה
פרימן בילה
פרימן ברכה
פרימן ישראל
פרימן ברוך
פרימן אברהם
פרימן רחל
פרימן שרה
פרימרמן טובה
פרימרמן שינדל
פרימרמן יצחק
פרימרמן יעקב
פרימרמן רבקה
פרכטר ריזל
פרכטר יצחק
פרכטר פריל
פרכטר הניה
פרל אברהם צבי
פרל דוד
פרליוק בתיה
פרליוק דוד
פרליוק חנה
פרליוק זניה
פרליוק איטה
פרליוק מרדכי
פרלמוטר בצלאל
פרלמוטר ליבה
פרלמוטר מרים
פרלמוטר אהרן
פרלמוטר דב – בריל
פרנקל אליהו
פרנקל טובה
פרנקל חיה
פרנקל בילה
פרנקל מלכה
פרנקל שרה
פרנקל חיים
פרנקל מייטה
פרנקל מנוחה
-12-
פרסמן אלי
פרסמן אסתר
פרסמן חיה
פרסמן יצחק
פרסמן הדי רחל
פרסמן ישראל
פרסמן ונדה
פרסמן חיה ריבה
פרסמן שרה
פרסמן גוטמן
פרסמן נחמה
פרסמן וילי
פרסמן דוד
פרסמן אשר
פרסמן יצחק
פרסמן טובה
פרסמן רחל
פרסמן אסתר
פרסמן זלדה
פרסמן ליפא
פרסמן רציה
פרסמן הרשל
פרקר יעקב
פרקר חיה
פרקר אידל
פרקר ברכה
פרקר בילה
פרקר שלום
פרקר נחה
פרקר ליביש
פרקר ישראל
צואנגר אפרים
צואנגר הניה
צואנגר רחל
צוקר רפאל ומשפחתו
צוקרמן פרידה
צוקרמן פישל ומשפחתו
צימרינג משה
צימרינג רוזה
צימרינג בתיה
צימרינג ישעיהו
צימרמן מקס
צימרמן פרלה
צימרמן סיומה
צימרמן נפתלי
צימרמן דוד
צימרמן גניה
צימרמן חיים
צנטנר אליהו
צנטנר דבורה
צנטנר אברשה
צנטנר פרץ
צרניאבסקי קופל
צרניאבסקי ריזל
צרניאבסקי בתיה
צרניאבסקי מנדל
צרניאבסקי משה
צרניאבסקי ברכה
צרניאבסקי יוסף
קוברניק זאב
קוברניק אסתר
קוברניק רחל
קוברניק פיגה
קוברניק יוסף
קוברניק אברהם
קוברניק טולה
קוברניק מאיר
קוברניק שפרה
קוברניק יהודה
קוזיס יהושע
קוזיס זיסל
קוזיס דורה
קוזיס פוליה
קוזיס קטיה
קוזיס מניה
קוזיס ריצה
קוזיס ישראל
קוזיס חוה
קוזיס מניה
קוזיס טניה
קוזיס משה
קוזק גציל
קוזק ינטה
קוזק יוסף
קוזק משה
קוזק ריזל
קוזק ברכה
קויפמן אהרן
קויפמן דובה
קויפמן דוד
קויפמן גרינה
קויפמן חיה
קויפמן גולדה
קויפמן שמואל
קויפמן בבה
קולטון בתיה
קולטון אדי
קולטון אסתר
קולטון ישראל
קולטון אברהם משה
קולטון זלטה
קולטון בתיה
קולטון מאיר
קולטון משה
קולטון פסיה
קולטון צילה
קולטון שייקה
-13-
קולטון (לחמנציק) חוה
קונשטיין בריל ומשפחתו
קופאיקה נתן
קופאיקה בלומה
קופאיקה פנחס
קופאיקה משה
קורין יששכר ומשפחתו
קורין שמואל
קורין משה
קורין וולקה
קורניץ ישעיהו
קורניץ אסתר
קורניץ גרשון
קורניץ הינדה
קורניץ דבורה
קורניץ יקותיאל
קורנפלד שמעון
קורנפלד – לשצבר רחל
קורצ'ק פסח
קורצ'ק איזיק
קורצ'ק אלקה
קורצ'ק ליב
קורצ'ק פיגה
קורצ'ק חיים
קורצ'ק יצחק
קורצ'ק אליהו
קורצ'ק מנוחה
קורצ'ק יעקב משה
קורצ'ק אודל
קורצ'ק ברוך
קורצ'ק פרידה
קורצ'ק גיטל
קורצ'ק דוד
קיגל נחום
קיגל אסתר
קליזר אסתר רחל
קליזר שרה
קליזר חנה
קליזר וולף
קליזר סוניה
קליזר ישראל
קליזר אסתר
קליזר הרש
קליזר לאה
קליזר מניה
קלייזר עטיה רחל
קלייזר פיגה
קלייזר אנשל
קלייזר ולול
קליינר סאסל
קלימכר חיים שמואל
קלימכר בתיה
קלימכר יוסף
קלימכר מנוחה
קלמפנר אסתר
קלמפנר יצחק
קלמפנר בלומה
קלמפנר שרה
קלמפנר דוד ומשפחתו
קלמפנר אברהם
קלמפנר יעקב
קלמפנר שרה
קלמפנר נחום
קלמפנר גיטל
קלמפנר דב
קלמפנר אסתר
קלמפנר איתמר
קלמפנר בלומה
קלמפנר עליזה
קלמפנר מרים
קעלנר משה
קעלנר חיה
קעלנר יואל
קלפקר עזריאל חיים
קלפקר שושנה
קלפקר שמואל
קמדן אברהם
קמדן – שטיבל שרה
קמדן – שטיבל מנדל
קנדינר אטי
קנדינר וולף
קנדינר עוזר
קנדינר הניה
קנטור משה
קנטור רבקה
קנטור חינקה
קנטור גרשון
קנטור גניה
קנטור לובה
קנטרמן פיגה
קנטרמן משה
קנטרמן בתיה
קנטרמן צבי
קנטרמן יוסף
-14-
קפלן סיומה
קפלן פריבה
קפלן ליוניק
קצ'קה מנדיל
קצ'קה מרים לאה
קצ'קה אברהם
קצ'קה חסיה
קראולניק זיסל
קראולניק טוסיה
קרום ישראל
קרוצ'ניק בצלאל
קרוצ'ניק ריזל
קרוצ'ניק טוני
קרוצ'ניק ישראל
קרוצ'ניק חיה
קרמין יואל
קרמין זיסל
קרמין אסתר
קרמין פרידה
קרנצוב יוסף
קרנצוב דינה
קרנצוב בתיה
קרקוביאק שפסל
קרקוביאק מרדכי
קרקוביאק הרשל
קרשנבליט שלמה
רבינשטין בילה
רבינשטין דב
רבינשטין רחל
רדיחובסקי משה
רדיחובסקי ברינדל
רדיחובסקי רבקה
רדיחובסקי אודי
רדיחובסקי זאב
רדיחובסקי רחל
רוזנבוים ישראל
רוזנבוים נחמה
רוזנבוים אברהם
רוזנבוים איטה
רוזנבוים שינדל
רוזנבוים אלקה
רוזנבוים חנה
רוזנבוים מלכה
רוזנבוים אהרן
רוזנברג אוה
רוזנברג ליב
רוזנברג הרצל
רוזנברג מנדל
רוזנברג ריזל
רוזנברג שלמה
רוזנברג רחל
רוזנפלד – מאירסון בתיה
רוזנפלד חיים משה
רוזנפלד פיבל
רוזנשטיין יוסף
רוזנשטיין פייגה
רוזנשטיין זלמן
רוטשטיין יוסף
רוטשטיין קלרה
רוטשטיין לוסיה
רוטשטיין מרדכי
רויטמן אברהם
רויטמן ישראל
רויטמן מניס
רויטמן פיגה
רויטמן סרקא
רויטמן אפרים אלחנן
רויטמן צפורה
רויטמן נתנאל
רויטמן רפאל
רויס אבא ורעיתו
ריכמן שלמה
ריכמן שרה
ריכמן – דרשיפון חיה
ריכמן – טישלר בלה
רינזברג יעקב
רינזברג אסתר
רינזברג לאה
רייף הינדה
שווכים סנדר
שווכים חיים
שוכמן דוד
שטוף בן ציון
שטכר ליביש
שטכר שרה
שטכר שינדל
שטכר נסיה
שטכר חיה
שטכר שרה
שטכר חנה
שבינסקי מיכאל
שבינסקי – מיזלר מינה
שוחט שלמה
שטולברג משה
שטולברג יהודית
שטולברג בוריה
שטולברג פניה
שטולברג סיומה
שטולברג בוריה
שטולברג (אשת הבן)
שטולברג שלמה
-15-
שטיבל חיים
שטיבל רבקה
שטיבל יעקב
שטיבל אברהם
שטיבל פניה
שטיבל משה
שטיבל ברל
שטימר שמאי
שטימר נחמה
שטימר שאול
שטימר שאול
שטימר אידל
שטימר גולדה
שטימר מניה
שטימר ריזל
שטיין ליב
שטיין שאול
שטיין פיגה
שטיין פיה
שטיין דב
שטיין נחמן
שטיין בתיה
שטיין משה
שטיין ניומה
שטיין מאיר
שטיין ראובן
שטיין רחל
שטינגרטן פורה
שטינגרטן הרצל ורעיתו
שטינוורצל אשר
שטינוורצל חיה
שטינוורצל אברהם
שטינוורצל בצלאל
שטינוורצל פיבל
שטינוורצל אטיל
שטינוורצל מנדל
שטינוורצל מלכה
שטינשניד אהרן
שטינשניד ריבה
שטינשניד צבי
שטינשניד אברהם
שטינשניד נפתלי
שטינשניד חיה שרה
שטינשניד ברוך
שטינשניד אלי
שטינשניד הינדה
שטינשניד יהודה ליב
שטינשניד פריל
שטינשניד לאה
שטינשניד זאב
שטינשנייד מרדכי
שטרן ליב
שטרן זלטה
שטרן משה
שטרן בלה
שטרן חיים
שטרן יעקב
שטרן משה
שיח – קליזר פיגה
שיח לייב
שיח מניה
שיח ישראל
שיטרמן אברהם
שיטרמן אשר
שיכמן אהרן
שיכמן גיטל
שיכמן אפרים
שיכמן אטיל
שיכמן דבורה
שיכמן משה
שיכמן אשר
שיכמן ריזל
שיכמן מרים
שינדלזון אבי
שינדלזון אברהם
שינדלזון אלחנן
שינדלזון אסיה
שינדלזון מינדל
שינדלמן חיים
שינדלמן חומה
שינדלמן ביציה
שינדלמן משא
שיינק מאיר
שיינק ריזל
שיינק שרה
שיינק מינה
שניטר שמואל
שניטר ריזל
שניטר אידה
שניטר וולף
שניטר ריסיה
שניטר פנחס
שפובניק חנן
שפובניק חנה
שפובניק מרים
שפובניק בנימין
שפובניק מלך
שפירא יעקב
שפירא גיטל
שפירא נוסיה
שפירא בוזיה
שפירא צירל
שפירא רבקה
שפירא אשר
שפירא דובה
-16-
שפרינגר אליהו
שפרינגר מלכה
שפרינגר רבקה
שפרינגר גיטל
שפרינגר אסתר
שפרינגר בילה
שקולניק אברהם
שקולניק חיה
שקולניק טובה
שקולניק עזריאל
שקולניק ינטה
שקולניק הניה
שרגל אסתר
שרגל בלומה
שרגל הרש
שרגל וולף
שרגל מיכלה
שרגל שלמה
שרגל ריזל
שרגל שרה
שרגל צבי
שרגל ברינדל
שרגל חיים
שרגל מלכה
שרגל זלטה
שרגל אברהם
שרגל דוד
שרגל קרינצה
שרגל משה
שריבמן ולויל
שריבמן רחל
שריבמן ישראל
שריבמן דוד
שריבמן פיגה
שריבמן מוניק
שריטניק אברהם
שריטניק בתיה
שריטניק דוד
שריטניק צירל
שריטניק הינדה רחל
שריטניק משה
שרייר אברהם
שרייר אסתר
שרנצל ניסה
שרנצל שלמה
שרנצל שינדל
שרנצל בוניה
שרנצל פיגה
2024© כל הזכויות שמורות לאיגוד יוצאי ווהלין
בנייה ועיצוב האתר - מרב יונתן